Praktijk voor supervisie en intervisie
Info

Wil je informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Contact

Wilt u contact opnemen, of wilt u zich aanmelden? E-mail mij of vul het Contactformulier formulier in.

Hooggevoeligheid, HSP


Begeleiden/coachen in hooggevoeligheid richt ik op persoonlijke ontwikkeling. Herkennen, erkennen en vaardigheden (opnieuw) leren om je gevoeligheid te integreren in je persoonlijke (werkzaam)bestaan staan centraal. Sinds 2005 coach en begeleid ik o.a. in hooggevoeligheid. Verschillende trainingen op het gebied van HSP o.a. tot hooggevoeligheidsdeskundige heb ik gevolgd. Mijn eigen hooggevoeligheid ontwikkelt zich nog dagelijks. Ik ben aangesloten bij het netwerk van Hooggevoelig Heel Gewoon (HGHG) en ben als UWV werkfitcoach werkzaam vanuit HGHG. Verder begeleid en coach ik Hsp-ers o.a. in de zorg, welzijn en onderwijs individueel en in groepen.

Wat is Hooggevoeligheid:

een aangeboren eigenschap, een persoonskenmerk waarvan het bestaan wetenschappelijk is vastgesteld. Hooggevoeligheid kan voorkomen op een of meerdere zintuigen en intuïtie.

Kenmerken van Hsp-ers;

Verder:

Hsp-ers hebben een voorkeur voor:

15-20% van alle mensen is hooggevoelig. Belangrijk is het herkennen, erkennen en omgaan met hooggevoeligheid in je persoonlijk- en werkzame leven.

Waar hebben hooggevoelige mensen last van?

Iedereen is uniek en dat betekent dat je ook hooggevoelige mensen niet over één kam kan scheren. Zo heb je introverte - en extra verte Hsp-ers. Niet iedereen is op alle zintuigen even gevoelig. Wat belangrijk is om te weten voor jezelf, is welke zintuigen gevoeliger zijn, zodat je daar iets mee kunt doen. Veel voorkomende ‘lastsituaties’ zijn lawaaiige ruimtes, inspannende vergaderingen, veel mensen bij elkaar, supermarkten, conflictsituaties, kriebelende kleding, voeding etc.

Tevens de hsp-er


Ook zijn veel hooggevoelige mensen (van kindsaf aan) gewend zich aan te passen aan de buitenwereld. Dat kost heel veel energie en bovendien weet je op een bepaald moment niet meer wie jezelf bent en wat je wilt. Het verwerken van de vele prikkels vraagt ook veel energie. Rust en oplaad tijd zijn van belang. Oververmoeid raken, snel gestrest en gevoelig voor een burn-out.

Is er ook een positieve kant aan hooggevoeligheid?


De positieve kant van hooggevoeligheid komt vooral tot integratie van je zijn als je bewust bent geworden van je eigen hooggevoeligheid en je weet hoe je hier op zo’n manier mee om kunt gaan, dat je energieniveau op peil blijft, je grenzen kunt aangeven en je jezelf leert accepteren, waarderen.

Hooggevoelige mensen hebben namelijk (veel);

En dat is nog maar een kleine greep uit de vele prachtige eigenschappen van een hooggevoelig mens. Deze eigenschappen zijn onmisbaar in onze maatschappij en binnen organisaties. Als gevoel en het verstand in balans komen/zijn ontstaat verbinden van mensen met elkaar

Hoogsensitiviteit en werk


Hoogsensitieve personen hebben meer verwerkingstijd nodig voor alle prikkels die zij binnenkrijgen. Als zij deze tijd niet (kunnen) nemen lopen ze een groter risico op stress- en burn-outklachten. Ben je als Hsp-ers in je kracht en in balans dan floreer je in je werk met genoemde kwaliteiten.

Hoogsensitiviteit en coaching:


Als coach begeleid ik je om inzicht in jezelf en je hoogsensitiviteit te krijgen d.m.v. kennis, interactieve en lichaamsgerichte ontwikkelingsvaardigheden in coaching in te zetten. De juiste vragen en oefeningen die ik intuïtief en bewust inzet om jou bewust te worden van je kracht, gave en mogelijkheden. Ik leer je wat Hsp is, wat het met jou doet, wie jij als hsp-er bent en hoe hiermee om te gaan als persoon en dit mee neemt in je (dagelijkse) werkzaamheden.

De vragen rondom hoogsensitiviteit in een coachtraject richten zich op:Omgaan met hooggevoeligheid is respect- en liefdevol met jezelf omgaan!


Training, leergroep omgaan met Hoogsensitiviteit


Wil je graag in een groep samen met andere hoogsensitieve personen leren en delen wat hoogsensitiviteit voor je betekent, wat het inhoud, herkennen en erkennen en verder vaardigheden ontwikkelen om je sensitiviteit te ontwikkelen, te integreren in je bestaan en van opgave naar gave van deze prachtige kwaliteit in jezelf te ontwikkelen?

Ik begeleid personen met hoogsensitivit in een groep waarin kennis, kunde, ervaren, delen, herkennen en erkennen centraal staat. In een 5 tal dagdelen van 3 uur vindt bovengenoemde plaats.

Heb je interesse? Bel mij over data, plaats en kosten.

Bij voldoende aanmeldingen start er een groep maximaal 10 a 12 deelnemers.